Obsah

Články

Založení společnosti v UK

Všechny formality vyřídíte za jediný den

V případě, že se rozhodnete v České republice založit s.r.o., připravte se na to, že vám celý proces zabere hodně dlouhou dobu. Měsíc, možná více. Čeká vás návštěva živnostenského úřadu, finančního úřadu, banky a podobně. Ve Velké Británii to chodí úplně jinak. Abyste si založili Ltd., tedy Limited Company, postačí vám jediný úřad – Companies House. A za jak dlouho potřebné náležitosti vyřídíte? Za 5 až 7 hodin

Jak vysoký musí být vstupní kapitál? 

Pro založení Private Limited Company (podobná forma společnosti jako naše s.r.o.), potřebujete pouze 7 000 Kč. A co poplatek advokátovi, registrační kanceláři a státu? Vše je už zahrnuto, jedná se tedy o konečnou částku. V České republice vás bude celý tento proces stát přibližně více. Pravda. Od roku 2014 se u nás v tomto ohledu “blýská na lepší časy” a vstupní kapitál se rapidně snížil, ale přívětivější britský systém jsme ještě nedohnali. 

Světový průměr doby založení společnosti trvá podle statistik přibližně 35 dní a evropský 32 dní. Zkusíte odhadnout, jak dlouho trvá založit společnost ve Velké Británii? Pouze 13 dní.  

Výhody a nevýhody podnikání v UK 

Výhody podnikání ve Velké Británii zdaleka nekončí u jejího založení. Patří sem ještě mnoho dalších. Jaké to jsou? Například tyto: 

  • Poměrně nízké firemní daně.
  • Snadný vstup na mimoevropské trhy. 
  • Společnosti zabývající se vědou mají možnost spolupracovat s nejlepšími univerzitami a podobně.

Ovšem ani v UK není v podnikání vše růžové. Například náklady na podnikání a pracovní sílu v UK jsou pro podnikatele ze střední a východní Evropy stále ještě velmi vysoké. Než se tedy rozhodnete proniknout na tento trh, pořádně si vše promyslete a propočítejte.

 

Přečtěte si také:

Mohlo by vás také zajímat...

Založení společnosti

Ve spolupráci s notářskou kanceláří nabízíme, kromě prodeje ready-made společností, také pomoc a podporu při zakládání nových společností. Pokud nevíte jak založit s.r.o. společnost sami a bojíte se odmítnutí svého návrhu rejstříkovým soudem anebo jste již takový návrh podali a soud jej odmítl nebo zamítl, využijte našich služeb. Vyhnete se tak komplikacím při podávání svých návrhů a současně budete mít společnost zapsanou relativně rychle!

Přečíst celý článek »
Chat on WhatsApp