Obsah

Články

Založení společnosti v USA

Jaké formy podnikání v USA si lidé nejčastěji volí?

Corporation Co. a LLC (limited liability company) – tyto dvě formy podnikatelé zakládají nejčastěji. Ani jedna není nějak zvlášť komplikovaná. Obě se shodují v tom, že dělí majetek od vlastníka. Co to znamená? V případě problémů, nepřijdete o vše, jako to bývá v případě fyzických osob. Hlavní rozdíl mezi těmito dvěma variantami se nachází v oblasti daní. V případě corporation dochází ke dvojímu zdanění. V podstatě to je hodně podobné české společnosti s ručením omezeným. Dvojité danění je zřejmě ten důvod, proč se podnikatelé raději přiklánějí k formě LLC. V tomto případě se roční zisk daní rovnou na úrovni společníků. 

Kde firmu založíte? 

K založení firmy vám pomůže web Secretary of State konkrétního státu. Zde na vás čekají všechny potřebné informace, a pokud si na to troufáte, můžete si založit společnost sami. Mnohem bezpečnější cestou je využít služeb některé z firem, která se zabývá zakládáním společností. Jedná se nejen o bezpečnější variantu, ale také je rychlejší a ve finále i levnější. Jak to? Vždy berte v potaz ušlé zisky, o které přijdete, když budete studovat zákony a na úřadech řešit administrativu.

 

Potřebujete adresu

Ať se rozhodnete zajistit si vše svépomocí, nebo požádáte o pomoc profesionály, musíte mít v USA poštovní adresu. Registered agent vás vyjde přibližně na 300 dolarů a budete ji mít k dispozici 3 roky. Výhoda je, že vás už žádné další vysoké výdaje nečekají. V USA není stanovena minimální výše základního kapitálu, postačí vám tedy pouze 1 USD. 

Než se po hlavě vrhnete do zakládání společnosti, ještě jednou zvažte, zda nevyužijete služeb profesionálů, kteří vás celou problematikou provedou. Zkuste si nejprve odpovědět na tyto otázky

  • Mám dostatek času na prostudování všech zákonů a informací, které se k založení společnosti vztahují? 
  • Je má jazyková vybavenost dostačující? 
  • Dokážu získat například daňové číslo? 

Pokud vaše odpověď na všechny tyto otázky je sebevědomé: „Ano!”, jděte do toho. 

Tento článek slouží pouze jako informační. Simply Office tuto službu neposkytuje.

Přečtěte si také:

Mohlo by vás také zajímat...

Založení společnosti

Ve spolupráci s notářskou kanceláří nabízíme, kromě prodeje ready-made společností, také pomoc a podporu při zakládání nových společností. Pokud nevíte jak založit s.r.o. společnost sami a bojíte se odmítnutí svého návrhu rejstříkovým soudem anebo jste již takový návrh podali a soud jej odmítl nebo zamítl, využijte našich služeb. Vyhnete se tak komplikacím při podávání svých návrhů a současně budete mít společnost zapsanou relativně rychle!

Přečíst celý článek »
Chat on WhatsApp