Obsah

Články

Poznejte výhody sdílené kanceláře

Sdílené kanceláře neboli coworkingová centra jsou dnes velmi oblíbeným místem, odkud můžete nerušeně pracovat. Tato místa jsou k tomu přizpůsobena a i v České republice jich najdete hned několik. Sdílená kancelář vám nabídne vše, co k práci můžete potřebovat, od vlastního stolu přes zasedací místnost vhodnou na schůzky až po bar či malou kavárnu s občerstvením a recepci.

 

Home office je prací dneška

V dnešní době se spojení home office, tedy práce z domu, skloňuje stále častěji. Kvůli současné epidemické situaci muselo mnoho firem své zaměstnance „vykázat“ z kanceláří a doslova jim vnutit práci z domova. Z benefitu se tak stal standard.

Práce z domu má své výhody. Tou hlavní je možnost uzpůsobit si pracovní dobu svým potřebám. Právě flexibilita přitahuje zejména mladé lidi a novou pracovní sílu. Možnost pracovat odkudkoliv, nejen z místa trvalého bydliště, je přitom velmi vítaná.

 

Co je coworking?

Jako sdílená kancelář, tedy coworking, se označuje místo, které sdílíte s více lidmi. V praxi to funguje jako oblíbená open space kancelář, v níž si můžete pronajmout stůl. Rozdíl je v tom, že ve sdílené kanceláři každý pracuje sám za sebe. Coworkingová centra najdete v Praze, Brně, ale také v Ostravě či jinde v republice.

 

Výhody coworkingu

Využívání coworkingu je perfektní způsob, jak poznávat nové lidi, navazovat kontakty, sdílet zkušenosti, a navíc i snížit náklady na zajištění samostatné kanceláře. Sdílené kanceláře umožňují změnit prostředí, což pomáhá i ve změně perspektivy nebo k nakopnutí kreativity. Takový pracovní prostor však není pro každého. Mnoho sdílených kanceláří funguje jako open office a někomu se v hlučném prostředí zkrátka nepracuje nejlépe.

Velkou výhodu představují pro začínající podnikatele, kteří díky nim dokážou snížit náklady při rozjezdu podnikání. Zejména pak když jste sami a zatím k sobě nemáte další kolegy, společníky nebo zaměstnance.

Dalším plusem sdílených kanceláří je bezesporu networking – navazování nových kontaktů. Podnikatelé i volnonožci si tak mohou vzájemně pomáhat v získávání nových zakázek a vytváření obchodních příležitostí. Díky tomu vznikají nové klientské, partnerské a obchodní vztahy, které pomáhají růstu podnikání.

 

Jak fungují sdílené kanceláře během pandemie?

Většina coworkingů je otevřená i během pandemie, samozřejmě za přísných hygienických podmínek. Patří mezi ne nošení roušek, pravidelná dezinfekce a dodržování rozestupů. Máte také možnost pronajmout si kancelář na jeden den jen pro sebe, případně si připlatit za soukromou kancelář pro i sebe i menší tým kolegů.

 

Jak vyřešit sídlo firmy?

Pracovat sice můžete odkudkoliv, jako sídlo společnosti však sdílenou kancelář uvést nemůžete. Pro tyto účely lze zvolit trvalé bydliště, kancelář nebo virtuální sídlo. Mít sídlo společnosti doma není vždy výhodné a navíc potřebujete také souhlas vlastníka nemovitosti s umístěním sídla společnosti (samozřejmě pokud jím nejste vy sami).

Velmi často se proto využívá virtuální sídlo společnosti. Jeho výhody tkví v prestižní adrese v Praze, Brně nebo Ostravě, v možnosti zvát si partnery či klienty na schůzky, nechat zasílat obchodní korespondenci a využívat služeb recepce. A navíc – dobrá adresa působí seriózněji a důvěryhodněji i na obchodní partnery a klienty.

 

Přečtěte si také:

Mohlo by vás také zajímat...

Založení společnosti

Ve spolupráci s notářskou kanceláří nabízíme, kromě prodeje ready-made společností, také pomoc a podporu při zakládání nových společností. Pokud nevíte jak založit s.r.o. společnost sami a bojíte se odmítnutí svého návrhu rejstříkovým soudem anebo jste již takový návrh podali a soud jej odmítl nebo zamítl, využijte našich služeb. Vyhnete se tak komplikacím při podávání svých návrhů a současně budete mít společnost zapsanou relativně rychle!

Přečíst celý článek »
Chat on WhatsApp