Obsah

Články

Objevte, jaké výhody s sebou nese život podnikatele

Zvolte si formu podnikání

Jste-li na začátku podnikání a stojíte před základním rozhodnutím, jakou formu podnikání zvolit, vězte, že vše má svoje pro a proti. Nejprve se rozhodněte, zda chcete být živnostníkem, tedy osobou samostatně výdělečně činnou, nebo dáte přednost podnikání formou obchodní společnosti. 

Osoba samostatně výdělečně činná

Jako OSVČ musíte získat živnostenské oprávnění a není vaší povinností vkládat do byznysu počáteční kapitál. Jako solitér máte zpravidla nižší zatížení administrativními záležitostmi, nicméně jste nezastupitelní, což může být problém během nemoci nebo dovolené. 

Obchodní společnost

Zvolíte-li jako formu podnikání obchodní společnost, bude počáteční založení trochu těžší. Na druhou stranu, za své závazky ručíte pouze do výše vkladů. V případě neúspěchu v byznysu nepřijdete o všechno. Zároveň navenek vystupujete jako právnická osoba, takže shánění finančních zdrojů budete mít snazší než v případě živnostníka.

Podnikejte do druhého dne

Přikláníte se spíše k variantě podnikání formou obchodní společnosti, ale máte obavy, že se vám firmu nepodaří založit? Využijte profesionály, kteří se zakládáním společností zabývají již řadu let a nabízejí svým klientům nepostradatelné zkušenosti z této oblasti. Pořiďte si ready-made společnost ve formě a.s. nebo s.r.o. Firma není zatížená závazky ani pohledávkami a jednatelem se stáváte do 24 hodin. Pokud dáváte přednost pouze pomoci při založení a máte vlastní představu, nechte si firmu založit na klíč

 

Přečtěte si také:

Mohlo by vás také zajímat...

Založení společnosti

Ve spolupráci s notářskou kanceláří nabízíme, kromě prodeje ready-made společností, také pomoc a podporu při zakládání nových společností. Pokud nevíte jak založit s.r.o. společnost sami a bojíte se odmítnutí svého návrhu rejstříkovým soudem anebo jste již takový návrh podali a soud jej odmítl nebo zamítl, využijte našich služeb. Vyhnete se tak komplikacím při podávání svých návrhů a současně budete mít společnost zapsanou relativně rychle!

Přečíst celý článek »
Chat on WhatsApp