Obsah

Články

Jak začít podnikat? Zatněte zuby a jděte si za svým

A opravdu do toho chceš jít? 

Jak to chodí v Americe, když svým známým sdělíte, že začínáte podnikat? Všichni vás povzbuzují a říkají, že je to úžasné, skvělé a super. Dodávají vám odvahu. A věřte, že právě v tuto chvíli je odvaha hodně potřeba. Jako začínající podnikatel jdete do neznáma, nevíte, co vás všechno čeká. Víte jen to, že máte před sebou velkou změnu, která nemusí být vůbec jednoduchá. V Americe se vám tedy dostane potřebné podpory – ale jak to chodí u nás v Čechách? Úplně naopak. Zkuste se třeba jen zmínit před svými přáteli, že přemýšlíte o podnikání. Co uvidíte? Ustarané obličeje a pochyby. Budou vám říkat, ať si to ještě pořádně promyslíte a že podnikání není žádná legrace. A víte co? Mají pravdu. Žádná legrace to vážně není, ale pokud chcete v životě něco dokázat, musíte překážky překonávat

Buďte připraveni 

Jak nejlépe reagovat na své přátelé, kteří vás od podnikání zrazují? V první řadě si uvědomte, že to s vámi myslí dobře. Tedy za předpokladu, že to jsou opravdoví přátelé a ne závistiví paraziti, kteří se za ně jen vydávají. Vaši skuteční přátelé mají strach a bojí se o vás. To je přirozené. 

Stojíte před těžkým úkolem. Musíte je, a vlastně i sebe, přesvědčit, že jste vše promysleli a víte, co děláte. Jak na to? Než všechny postavíte před své podnikatelské záměry, důkladně si projděte podrobnosti. Zkuste si odpovědět na tyto otázky:

  • Pomůže můj produkt nebo služba lidem?
  • Zajímá mě vůbec tato oblast? 
  • Kolik potřebuji peněz do začátku? 
  • Kde finance seženu? 
  • Jaká je má cílová skupina? 
  • Jak je na tom má případná konkurence? 

Vše si sepište, srovnáte si tak myšlenky a možná přijdete na další potřebné informace. 

Změna myšlení 

Teď vás čeká jeden hodně důležitý úkol, který často rozhoduje o úspěchu nebo neúspěchu. Čeho se týká? Myšlení. Na pozici podnikatele získáváte také novou povinnost – vytvářet zisk. Tento fakt mějte na paměti už tehdy, až si svou novou společnost půjdete založit. Jak by se asi zachoval správný obchodník, když by si chtěl založit novou společnost? Vše by si zařídil sám, trávil by svůj čas na úřadech v bance a studiem zákonů, nebo by si nechal pomoci od profesionálů a raději by vytvářel zisk? Správně je druhá varianta. Téměř všichni podnikatelé si buď koupili již hotovou ready-made společnost, nebo si firmu nechali založit a vyhnuli se tak zdlouhavé administrativě.

Teď záleží už jen na vás. Kam povedou vaše první kroky? Na živnostenský úřad, k notářovi, do banky, na finanční úřad…nebo třeba k nám do Simply Office, kde všechno vyřídíme za vás? Abyste se vy mohli věnovat důležitějším věcem.

 

Přečtěte si také:

 

Mohlo by vás také zajímat...

Založení společnosti

Ve spolupráci s notářskou kanceláří nabízíme, kromě prodeje ready-made společností, také pomoc a podporu při zakládání nových společností. Pokud nevíte jak založit s.r.o. společnost sami a bojíte se odmítnutí svého návrhu rejstříkovým soudem anebo jste již takový návrh podali a soud jej odmítl nebo zamítl, využijte našich služeb. Vyhnete se tak komplikacím při podávání svých návrhů a současně budete mít společnost zapsanou relativně rychle!

Přečíst celý článek »
Chat on WhatsApp