Obsah

Články

Založte si sociální firmu a podnikejte v duchu 21. století

Čím je sociální firma specifická?

Řídí se určenými etickými pravidly, a přestože sleduje sociální cíle, jedná se o výdělečnou firmu, která svým zaměstnancům vyplácí měsíční mzdu. Sociální firma plně využívá schopnosti a dovednosti svých pracovníků stejně jako běžná firma. Obtížně zaměstnatelní lidé vytvářejí smysluplnou činnost a rozšiřují nabídku služeb a produktů na trhu místo toho, aby pobírali dávky a nebyli společnosti nijak prospěšní. Za sociální firmu se považují také společnosti, které se zaměřují na ekologii nebo podporují místní rozvoj. V 21. století jejich obliba stále roste. 

 

Kdo budou vaši zaměstnanci?

Sociální firma vyvíjí podnikatelskou činnost prostřednictvím lidí, kteří jsou znevýhodněni na trhu práce nebo mají na tento trh ztížený přístup. Jedná se především o bezdomovce, bývalé narkomany, tělesně nebo mentálně postižené osoby a bývalé vězně. Společnost se považuje za sociální firmu v případě, že zaměstnává minimálně 25% těchto osob na plný pracovní úvazek. Tito zaměstnanci jsou mimo jiné specifičtí tím, že potřebují delší dobu, aby se adaptovali v práci. Zároveň vyžadují psychosociální podporu, aby byli schopní si zaměstnání udržet. 

 

Vyberte si formu podnikání

Při zakládání sociální firmy si musíte odpovědět na otázku, jako formu podnikání zvolíte. Pokud se rozhodnete pro společnost s ručením omezeným nebo akciovou společnost, nemusíte jí zakládat sami. Nechte si založit společnost na klíč nebo si kupte ready-made společnost, která již byla založená za účelem prodeje konečnému vlastníkovi. Nejčastější formou sociální firmy bývá právě s.r.o. Vyznačuje se jednoduchým způsobem řízení a za firmu jednáte do 24 hodin. Jelikož ready-made společnost nevykonávala žádnou činnost, není zatížena žádnými závazky ani pohledávkami. Usnadněte si počáteční cestu k podnikání. 

 

Přečtěte si také:

Mohlo by vás také zajímat...

Založení společnosti

Ve spolupráci s notářskou kanceláří nabízíme, kromě prodeje ready-made společností, také pomoc a podporu při zakládání nových společností. Pokud nevíte jak založit s.r.o. společnost sami a bojíte se odmítnutí svého návrhu rejstříkovým soudem anebo jste již takový návrh podali a soud jej odmítl nebo zamítl, využijte našich služeb. Vyhnete se tak komplikacím při podávání svých návrhů a současně budete mít společnost zapsanou relativně rychle!

Přečíst celý článek »
Chat on WhatsApp