Obsah

Články

Sídlo společnosti v roce 2018: Co musí splňovat?

Pozor na zákony

České zákony mluví jasně – každá právnická osoba musí mít určeno své sídlo. Bez něj není její existence možná. Sídlo společnosti přitom není žádnou podružnou záležitostí a při zakládání firmy byste měli myslet na to, že ani v nadcházejícím roce 2018 nedochází k žádným administrativním úlevám a že sídlo musí splňovat určité parametry:

Sídlo společnosti se musí nacházet na platné adrese. A nejen to – ze zákona máte povinnost už při zakládání společnosti, resp. při zápisu do obchodního rejstříku, dokázat, že jste oprávněni k užívání prostor či objektu, například nájemní smlouvou.

Ačkoliv se třeba nehodláte ve svém podnikání omezovat jen na jedno město a provozovny plánujete umístit i do dalších lokalit, sídlo můžete mít pouze jedno.

Jestliže nepodnikáte v průmyslové výrobě, můžete si své sídlo umístit i do bytu, nebo rodinného domu. To s sebou však může nést jisté nevýhody – vaše soukromá adresa se stane veřejnou a vy tak můžete čelit nezvaným návštěvníkům.

Kde najít vhodné místo pro sídlo firmy?

Pokud nechcete, nebo nemůžete umístit sídlo na svou soukromou adresu, nejspíš vám nezbude nic jiného než si najít externí sídlo firmy a vhodné prostory si například pronajmout. Pokud ale nezamýšlíte dennodenně do kanceláře docházet, bude pro vás nájem za kancelář, na kterou si sídlo společnosti nahlásíte, podstatným výdajem navíc. Využít ale můžete toho, že na adrese nemusíte být trvale přítomni. Je pouze nutné, aby se na ní nacházely odpovídající prostory pro případné jednání s úřady a abyste na této adrese přebírali došlou korespondenci. Díky tomu si nemusíte pronajímat celou kancelář, ale stačí vám využít služby „virtuální sídlo společnosti“. 

Virtuální sídlo společnosti poslouží právnickým i fyzickým osobám

Virtuální sídlo společnosti je služba navržená tak, aby maximálně pokryla nároky podnikatelů i zákona, ale zároveň minimalizovala výdaje za tuto položku v rozpočtu firmy. Oblíbená je proto zejména u podnikatelů, kteří se věnují podnikání na internetu. Zařídíte si ho naprosto jednoduše a je úplně jedno, zda podnikáte jako fyzická, nebo právnická osoba. Jen si promyslíte, zda by se vám hodilo sídlo více v Praze, v Brně, nebo v Ostravě a kontaktujete nás. 

Proč umístit sídlo společnosti v roce 2018 právě k nám?

za sídlo společnosti zaplatíte jen 199 Kč měsíčně

naše služby poskytujeme pouze v našich nemovitostech

na poštovní schránce uvedeme vaši společnost

v případě potřeby vám poskytneme moderní a nadstandardně zařízené kanceláře a zasedací místnosti včetně kopírky, tiskárny a občerstvení

v každém z naších kancelářských prostor se nachází recepční, kterou mohou návštěvníci vaší firmy kontaktovat a která vám obratem předá vzkaz, přebere poštu (i doporučenou) a zásilky a případně je naskenuje nebo přepošle

neúčtujeme žádné další poplatky

kromě virtuální sídla nabízíme také virtuální asistentku, která za vás bude spravovat telefonní hovory i obsluhovat datovou schránku

Zjednodušte si své podnikání a přesuňte v roce 2018 sídlo své společnosti k nám. Napište nám, nebo zavolejte a my vám s celým procesem ochotně pomůžeme.

Přečtěte si také:

Mohlo by vás také zajímat...

Založení společnosti

Ve spolupráci s notářskou kanceláří nabízíme, kromě prodeje ready-made společností, také pomoc a podporu při zakládání nových společností. Pokud nevíte jak založit s.r.o. společnost sami a bojíte se odmítnutí svého návrhu rejstříkovým soudem anebo jste již takový návrh podali a soud jej odmítl nebo zamítl, využijte našich služeb. Vyhnete se tak komplikacím při podávání svých návrhů a současně budete mít společnost zapsanou relativně rychle!

Přečíst celý článek »
Chat on WhatsApp