Obsah

Články

Jak zrušit trvalé bydliště osobě

Reálné odstěhování tohoto člověka je věc jedna, ale změna trvalého bydliště je věc druhá. Pokud se o vše potřebné tato osoba nepostará, musíte to zajistit vy. A věřte, že to potřeba skutečně je.

Velké problémy nastávají zejména v posledním případě, kdy hrozí exekuce. V praxi se velmi často stává, že exekutoři při zabavování majetku příliš nepátrají po tom, zda je adresa trvalého pobytu dlužníka totožná s místem, kde skutečně žije a ani je příliš nezajímá, kdo je vlastníkem zabavovaných věcí. Vzniklé komplikace vyřeší až tzv. vylučovací žaloba.

Zrušení trvalého bydliště osobě, která již ve vašem obydlí nemá právo pobývat je jednoduché. Stačí prokázat tyto dvě podmínky

  • danému jedinci zaniklo užívací právo k objektu 
  • doložit důkaz o tom, že daný jedinec již nevyužívá objekt nebo jeho vymezenou část

Po prokázání těchto podmínek správní rada dané osobě bez problému zruší trvalé bydliště. 

 

Přečtěte si také:

Jak změnit trvalé bydliště v roce 2016

Jak zrušit trvalé bydliště

Jak se odhlásit z trvalého bydliště

Mohlo by vás také zajímat...

Založení společnosti

Ve spolupráci s notářskou kanceláří nabízíme, kromě prodeje ready-made společností, také pomoc a podporu při zakládání nových společností. Pokud nevíte jak založit s.r.o. společnost sami a bojíte se odmítnutí svého návrhu rejstříkovým soudem anebo jste již takový návrh podali a soud jej odmítl nebo zamítl, využijte našich služeb. Vyhnete se tak komplikacím při podávání svých návrhů a současně budete mít společnost zapsanou relativně rychle!

Přečíst celý článek »
Chat on WhatsApp