Obsah

Články

6 věcí, bez kterých se neobejde žádný podnikatel

Naslouchejte 

Nechte si poradit od zkušenějších. Alespoň občas. S postojem, že víte všechno nejlépe daleko nedojdete. Někdy se zkrátka vyplatí poslouchat, co říkají ostatní. Třeba dostanete zajímavý tip, jak si usnadnit práci, urychlíte procesy a nebudete na všechno zbytečně sami. 

 

Buďte trpěliví

Trpělivost růže přináší. Jenom zápal do práce vám nestačí. Podnikání je běh na dlouhou trať. I když začátek nemusí být zrovna jednoduchý, vytrvejte v tom, co děláte. Výsledky se jistě brzy dostaví. Ti nejlepší čekali na úspěch svých firem i roky. A dočkali se. 

 

Trochu sobeckosti neuškodí

Srovnejte si priority. Nemůžete za den stihnout všechno. Podnikatelé sice pracují víc hodin týdně než řadoví zaměstnanci, ale to neznamená, že si nemůžete vyhradit čas pro svoje zájmy a koníčky. Zajděte občas s kamarády na pivo nebo si běžte zasportovat. Uvidíte, že si pročistíte hlavu a přijdete na nové nápady a řešení. 

 

Nebojácnost se vyplácí

Riziko k podnikání prostě patří. Nebojte se tedy občas trochu zariskovat. Čím větší riziko podstoupíte, tím víc můžete nakonec získat. 
Nadchněte seZápal pro věc a vytrvalost jsou velmi důležité aspekty, které vás dovedou k vytouženému úspěchu. Snažte se nadchnout i pro maličkosti a vytrvejte v udržení svého zápalu pro věc. Není nic smutnějšího než vyhoření. 

Delegujte pravomoc i povinnosti

Že si všechno uděláte sami, protože nikdo jiný to neudělá lépe? Tak s tím daleko nedojdete. Buď se za čas zhroutíte z přepracování nebo totálně vyhoříte. Zamyslete se nad tím, jakou práci za vás může udělat někdo jiný, a tu mu s klidným srdcem předejte. 

 

Přečtěte si také:

Mohlo by vás také zajímat...

Založení společnosti

Ve spolupráci s notářskou kanceláří nabízíme, kromě prodeje ready-made společností, také pomoc a podporu při zakládání nových společností. Pokud nevíte jak založit s.r.o. společnost sami a bojíte se odmítnutí svého návrhu rejstříkovým soudem anebo jste již takový návrh podali a soud jej odmítl nebo zamítl, využijte našich služeb. Vyhnete se tak komplikacím při podávání svých návrhů a současně budete mít společnost zapsanou relativně rychle!

Přečíst celý článek »
Chat on WhatsApp