Obsah

Články

Vyvarujte se rizik, která se pojí se sídlem společnosti

Vyhněte se pochybnému sídlu firmy v bytě

Vybrali jste na první pohled to nejjednodušší řešení a chcete mít sídlo u sebe v bytě? Raději to nedělejte, a to hned z několika důvodů. Ze zákona musíte v sídle společnosti zajistit styk s veřejností a orgány veřejné správy. Návštěvy u vás doma mohou ale po čase vadit ostatním členům domácnosti. Špatně se vám bude tvořit také image firmy. Pokud navíc bydlíte na malém městě nebo v ne příliš dobré čtvrti, zákazníci z hledání vašeho sídla nebudou příliš nadšení. Stejně tak není vhodné probírat byznys s obchodními partnery na gauči v obývacím pokoji. Sídlo v bytě zavání nedůvěryhodností, a tak trochu podomním prodejem. 

Neplýtvejte zbytečně penězi na pronájem kanceláří

Někdy si podnikatelé pronajmou kancelářské prostory jenom kvůli sídlu. Není to ale nejšťastnější cesta, jak řešit sídlo společnosti. Pokud kanceláře nemusíte využívat denně, zbytečně vyhodíte peníze oknem. Pronájmy jsou drahé, a především pro začínající podnikatele finančně zatěžující. Můžete-li podnikat odkudkoli, nepronajímejte si prostory jenom kvůli sídlu. Raději peníze schovejte na horší časy a vytvořte si rezervu nebo investujte do jiných věcí, třeba do kvalitní propagace. 

Nepodceňujte jednání majitele nemovitosti

Vyhlédli jste si sídlo v nějakém domě? Pak musíte sehnat majitele nemovitosti, aby vám dal souhlas s umístěním sídla. Někdy se může jednat o osobu, která je těžko k zastižení nebo není příliš vstřícná. Než souhlas konečně obdržíte, celý proces zakládání společnosti se vám protáhne. 

Ohlídejte si, aby byla vaše společnost viditelně označená

Zákon vám ukládá, abyste svou společnost v místě sídla viditelně označili cedulkou. Každá společnost, která sídlí v pronajaté budově a je zároveň jedinou firmou v této nemovitosti, je povinna označit budovu řádným štítkem.  Ten by měl být vidět už zvenčí. Většina firem má sídlo jen v konkrétní části budovy. Potom stačí, když cedulku umístíte před vstup do vašeho sídla, například na recepci. 

Máte čas řešit poštovní zásilky?

A jak to uděláte s poštou? Budete neustále k dispozici, abyste přebrali doporučená psaní, která vám nikdo nehodí jen tak do schránky? Podnikatelé jsou poměrně hodně byrokratické zatíženi nejenom při zakládání společnosti, ale po celou dobu svého podnikání. Budete muset pravidelně kontrolovat datovou schránku kvůli korespondenci od úřadů, a navíc je tu ještě Česká pošta. Zvolte si sídlo firmy s recepční, která bude zásilky přebírat za vás a o doručené korespondenci vás informuje. 

Kde najdete perfektní sídlo pro svou společnost?

Abyste se vyhnuli rizikům, potřebujete sídlo na prestižní adrese, kam můžete bez problémů pozvat své zákazníky nebo obchodní partnery. Jestli nevyužijete ke své práci denně kancelář a chcete snížit náklady, pak je pro vás nejlepším řešením sídlo firmy se službou virtuální kanceláře. Zde je hned několik důvodu:

Dostanete od nás souhlas s umístěním sídla i s ověřeným podpisem vlastníka nemovitosti. 

Na budovu umístíme štítek vaší společnosti v souladu s živnostenským zákonem.

Pravidelně přebereme vaší korespondenci včetně doporučených zásilek a budeme vás o tom informovat. 

Všechna sídla na Praze 1, Praze 2, v Brně nebo Ostravě získáte za jednotnou cenu 199 Kč měsíčně.

Kdykoli budete potřebovat prostory pro schůzku, dáme vám k dispozici reprezentativní a vybavené zasedací místnosti. 

Přečtěte si také:

Mohlo by vás také zajímat...

Založení společnosti

Ve spolupráci s notářskou kanceláří nabízíme, kromě prodeje ready-made společností, také pomoc a podporu při zakládání nových společností. Pokud nevíte jak založit s.r.o. společnost sami a bojíte se odmítnutí svého návrhu rejstříkovým soudem anebo jste již takový návrh podali a soud jej odmítl nebo zamítl, využijte našich služeb. Vyhnete se tak komplikacím při podávání svých návrhů a současně budete mít společnost zapsanou relativně rychle!

Přečíst celý článek »
Chat on WhatsApp