Obsah

Články

9 otázek a odpovědí, jak podnikat v důchodu

1. Můžu i v důchodu pracovat jako OSVČ?

Samozřejmě. Aktivitě se v tomto směru meze nekladou. Jakmile nastoupíte řádný důchod, klidně se vrhněte do podnikání. Pozor si dejte pouze na podnikání v předčasném důchodu. V tomto případě už totiž platí určitá omezení. OSVČ v předčasném důchodu může za rok vydělat jen 60 000 Kč.

2. Budu mít nárok na slevu daně na poplatníka?

Bohužel, toto daňové zvýhodnění si s nástupem do předčasného nebo řádného důchodu už uplatnit nemůžete. 

3. Kolik budu jako OSVČ v důchodu odvádět na zdravotním a sociálním?

Díky tomu, že začnete pobírat důchod, budou pro vás platit určitá daňová zvýhodnění jako mají např. studenti. Podnikání se po uvědomění zdravotní pojišťovny stane činností vedlejší. Právě z toho důvodu vám odpadne placení záloh a v dalších letech je odvedete pouze tehdy, pokud jste v předchozím roce měli zisk. Stejné pravidlo platí i pro sociální pojištění. To se vůbec neplatí, pokud je hrubý zisk do zákonného limitu. Pro rok 2017 to byla částka ve výši 67 756 Kč. 

4. Zdaní mi důchod, kdy budu vydělávat hodně?

Dobrá zpráva je, že můžete mít libovolně vysoký zisk a na důchod to nebude mít žádný vliv. Výše hrubého zisku už státní důchod neovlivňuje tak, jak tomu bylo do roku 2015. 

5. Musím při vysokých výdělcích platit solidární daň?

A tady už výhoda neplatí. Přestože pobíráte důchod, budete při vysokém výdělku platit solidární daň.  

6. Jak má s podnikáním začít?

Nejsnazší cesta, jak si založit firmu je přes nás. Máte hned 2 možnosti a těmi jsou ready made společnost nebo firma na klíč. S námi nemusíte řešit legislativu ani obíhat úřady a kompletovat stohy dokumentů. Všechno totiž vyřídíme za vás, stačí k tomu jediná schůzka.

7. Proč bych měl/a podnikat s ready made společností?

Přijdete k hotovému. Firma nemá žádné pohledávky ani závazky. Je zapsaná v obchodním rejstříku, takže vám zcela odpadne zařizování okolo zakládání společnosti. Za firmu jednáte za 24 hodin a k dispozici navíc dostanete sídlo na prestižní adrese. 

8. Proč bych měl/a podnikat s firmou na klíč?

Opět vám zcela odpadne úvodní zařizování. Přesto ale získáte možnost sami si nadefinovat, jak bude společnost vypadat. Nemusíte shánět notáře ani studovat legislativu, se vším vám rádi a ochotně poradíme. 

9. Kolik zaplatím za ready made firmu nebo za společnost na klíč?

Za společnost na klíč zaplatíte finální cenu 9 990 Kč. Ready made společnost stojí od 9 900 Kč – 72 990 Kč. Záleží, jakou společnost si u nás vyberete. Pomůžeme vám ale i s dalšími věci. Zařídíme koncesi na prodej alkoholu a lihovin, poskytneme podnikání s tichým společníkem nebo můžeme spravovat vaše telefonní hovory či datovou schránku. 
Obraťte se na nás, ať už jste se rozhodli pro koupi společnosti nebo jen potřebujete poradit se začátkem podnikání.  

Přečtěte si také:

Mohlo by vás také zajímat...

Založení společnosti

Ve spolupráci s notářskou kanceláří nabízíme, kromě prodeje ready-made společností, také pomoc a podporu při zakládání nových společností. Pokud nevíte jak založit s.r.o. společnost sami a bojíte se odmítnutí svého návrhu rejstříkovým soudem anebo jste již takový návrh podali a soud jej odmítl nebo zamítl, využijte našich služeb. Vyhnete se tak komplikacím při podávání svých návrhů a současně budete mít společnost zapsanou relativně rychle!

Přečíst celý článek »
Chat on WhatsApp