Obsah

Články

Zvládnutý time management posune vaše podnikání dál. Jak na to

Seznamy úkolů fungují

Ačkoliv se vám to může zdát přežitkem, nejlepším řešením, jak se v úkolech a povinnostech zorientovat, je sepsat si je. A je úplně jedno, jestli za tímto účelem využijete některou z moderních aplikací, jakou je například populární Trello, nebo si pořídíte sešit a propisku. Na začátku pracovního dne si sedněte a sepište, co vše musíte ten den zařídit a vyřídit. Poté se na svůj seznam podívejte a oznámkujte sepsané úkoly od 1 do 3. Jednička označuje úkoly, které musíte vyřídit neodkladně jako první, dvojka úkoly, které nespěchají, ale bylo by fajn je dneska udělat, a trojka zastupuje úkoly,  které klidně počkají do zítra. Nebo do pozítří a nikdo se kvůli tomu nezblázní. 

Zatrhněte si prokrastinaci

Kdyby se pořádalo mistrovství světa v prokrastinaci, s přehledem byste vyhráli? Nejvyšší čas s tím něco udělat. V první řadě vezměte na začátku pracovní doby svůj smartphone a zakažte notifikace všech aplikací, které nutně nepotřebujete ke své práci. V dalším kroku zpytujte svědomí, kde všude po internetu v pracovní době brouzdáte. Pak si stáhněte některý z programů (například Cold Turkey), který vám zatrhne přístup na lákavé stránky na tak dlouhou dobu, jakou si nastavíte. Obzvláště velkými žrouty času bývají sociální sítě a zpravodajské stránky. Jen si je pěkně zablokujte.

Časomíry zvyšují efektivitu

Samozřejmě není reálné, abyste pracovali a plně se soustředili na práci celých osm hodin v kuse. Takový zápřah by nevydrželi ani dispečeři letového provozu. Ale než si dovolíte přestávku, měli byste aspoň nějakou dobu pracovat. Velmi úspěšná je už několik desítek let tzv. pomodoro technika. Spočívá v tom, že vždy 25 minut pracujete a soustředíte se na úkol a poté 5 minut odpočíváte a relaxujete. Po čtyřech takových kolečkách by měla následovat delší, třicetiminutová pauza. Pakliže se vám nechce neustále sledovat hodiny a odpočítávat minuty (pamatujte – máte se soustředit!), využijte online časovače, které najdete na internetu. Některé z nich si můžete stáhnout do počítače a používat i offline.

Nakopněte své podnikání. Přece jste se nevydali na tuto cestu, abyste se stali otrokem svých špatných pracovních návyků. Pokud ovládnete svůj pracovní čas a naučíte se ho efektivně využívat, pravidelná práce po nocích a o víkendech bude patřit navždy minulostí.

 

Přečtěte si také:

 

 

Mohlo by vás také zajímat...

Založení společnosti

Ve spolupráci s notářskou kanceláří nabízíme, kromě prodeje ready-made společností, také pomoc a podporu při zakládání nových společností. Pokud nevíte jak založit s.r.o. společnost sami a bojíte se odmítnutí svého návrhu rejstříkovým soudem anebo jste již takový návrh podali a soud jej odmítl nebo zamítl, využijte našich služeb. Vyhnete se tak komplikacím při podávání svých návrhů a současně budete mít společnost zapsanou relativně rychle!

Přečíst celý článek »
Chat on WhatsApp