Obsah

Články

Uvažujte jako podnikatel už při samotném založení firmy

Opravdu to chcete? 

Už jste oznámili lidem ve svém okolí, jaký plán se vám zrodil v hlavě? Pokud jo, jaké byly jejich reakce?

  •  „Skvělé! To je báječné rozhodnutí, držím palce.” 
  •  „To je hloupost. Važ si toho, co máš a zbytečně neriskuj.” 

Když byste žili v USA, slýchali byste slova nadšení. Ale v USA nežijete. Mnohem častěji se tedy setkáte s ustaranými obličeji svých známých, kteří pronesou negativně laděné fráze. A to je velká výhoda. Proč? Naučíte se obhajovat své myšlenky. A to nejen před ostatními, ale také před sebou samými. 

Změna myšlení

Podnikání s sebou nepřináší jen hodně administrativy a zodpovědnost za ostatní. Přináší mnohem více. Hodně důležitá je změna myšlení. Podnikatel myslí jinak než zaměstnanec. Uvedeme si jednoduchý příklad, jak odlišně oba vnímají čas. Zaměstnanec si řekne: „Tak si tady ještě odsedím 4 hodiny a tradá domů.”, ale podnikatel musí uvažovat odlišně: „Už jenom 4 hodiny. Jak je využít co nejefektivněji?“Vnímáte ten rozdíl? 

 

Samotné založení společnosti

Změna myšlení by u vás měla nastat co nejdříve. Pokud to tak nebude, proděláte. Víte, jak se říká: „Čas jsou peníze,” tak to zřejmě vymyslel nějaký podnikatel, protože pro ně to platí dvojnásob. Už při samotném zakládání firmy byste měli změnit své uvažování. Svůj čas investovat především do hledání příležitostí. Zvažte, zda chcete při založení firmy obíhat živnostenský úřad, notáře, banku a podobně, nebo tuto činnost přenecháte někomu jinému. Ale komu? Existuje spousta firem, které nabízí založení společnosti na klíč. Přesně jim nadiktujete své požadavky, oni si je zaznamenají a zkušení profesionálové vystojí fronty a vyplní potřebné dokumenty. Na vás totiž čeká mnohem důležitější úkol – vymyslet, jak vyděláte peníze. 

 

Přečtěte si také:

Mohlo by vás také zajímat...

Založení společnosti

Ve spolupráci s notářskou kanceláří nabízíme, kromě prodeje ready-made společností, také pomoc a podporu při zakládání nových společností. Pokud nevíte jak založit s.r.o. společnost sami a bojíte se odmítnutí svého návrhu rejstříkovým soudem anebo jste již takový návrh podali a soud jej odmítl nebo zamítl, využijte našich služeb. Vyhnete se tak komplikacím při podávání svých návrhů a současně budete mít společnost zapsanou relativně rychle!

Přečíst celý článek »
Chat on WhatsApp