Obsah

Články

Sídlo firmy v bytě, jaká jsou pro a proti?

V bytě můžete mít sídlo jen za určitých podmínek

Sídlo musí mít každý, kdo podniká. V případě firmy je natolik důležité, že bez něj nelze společnost zapsat do obchodního rejstříku. U OSVČ se spíš setkáte s názvem „místo podnikání“, ale jedná se prakticky o to samé. Většina firem má sídlo svého podnikání v kanceláři, popřípadě v místě, kde probíhá výroba. Někteří podnikatelé umísťují sídlo do svého bytu. Doma ho ale můžete mít pouze v případě, je-li to slučitelné s povahou a rozsahem činnosti podnikání. Byt musí být ve vašem vlastnictví, když tomu tak není, potřebujete písemný souhlas majitele nemovitosti. 

Byt nebude působit věrohodně na vaše obchodní partnery 

I když se na první pohled zdá, že sídlo firmy v místě bydliště je výhrou, není tomu tak. Představte si, že jednáte s obchodními partnery nebo zákazníky ve vlastním bytě. Cizí osoby vám částečně naruší soukromí vašeho domova a zároveň nebudete působit příliš dobře. Je velký rozdíl, jestli jednáte o zakázkách kdesi v panelákovém bytě, nebo v moderních a reprezentativních kancelářích. Problémem může být také kontakt se zaměstnanci, hlavně v případě, že se firmě bude dařit a počet zaměstnanců poroste. To s sebou nese potřebu někde uspořádat poradu nebo školení a byt v tomto případě rozhodně není nejlepší volbou. 

Pozor na nevyžádané návštěvy u vás doma

Myslete také na to, že vaší firmě se nemusí dařit. Kdybyste se dostali do exekuce, těžko budete vysvětlovat, co může v bytě exekutor považovat za osobní a co za firemní majetek. Vaše adresa navíc bude snadno dohledatelná. Tím se automaticky zvyšuje riziko, že kdokoli může obtěžovat vaše rodinné příslušníky.  Bydlíte-li v krásné nemovitosti ve vilové čtvrti, vzbudíte zájem závistivců nebo zlodějů. Byt v paneláku zase nebude působit důvěryhodně a naznačí, že na tom vaše firma není finančně nejlépe. 

Přejděte k nám

Pokud začínáte a hledáte sídlo pro svou firmu nebo expandujete a chcete nové sídlo, obraťte se na nás. Jak jednoduše změnit sídlo společnosti, si přečtěte v našem předchozím článku. A co se sídlem u nás získáte? 

Sídlo na prestižní adrese za jednotnou cenu 199 Kč měsíčně. 

V ceně programu Gold nebo Platinum můžete kdykoli využít virtuální kancelář.

Dáme vám k dispozici recepční, která bude denně přebírat vaše zásilky nebo vyřizovat telefonní hovory. 

Sídlo nabízíme na Praze 1, Praze 2, v Brně a v Ostravě. 

Mohlo by vás také zajímat...

Založení společnosti

Ve spolupráci s notářskou kanceláří nabízíme, kromě prodeje ready-made společností, také pomoc a podporu při zakládání nových společností. Pokud nevíte jak založit s.r.o. společnost sami a bojíte se odmítnutí svého návrhu rejstříkovým soudem anebo jste již takový návrh podali a soud jej odmítl nebo zamítl, využijte našich služeb. Vyhnete se tak komplikacím při podávání svých návrhů a současně budete mít společnost zapsanou relativně rychle!

Přečíst celý článek »
Chat on WhatsApp