Obsah

Články

Půjčení základního kapitálu k založení společnosti od Simply Office s.r.o.

Rozhodli jste se založit společnost s ručením omezeným a nevíte si rady, jak velký základní kapitál zvolit? Základní kapitál společnosti je nyní zákonem stanoven na minimálně na 1 Kč a maximální výše není omezena. Výši základního kapitálu od 1 Kč do 20 000 Kč, není třeba skládat na bankovní účet, vyšší základní kapitál už ano. 

Jak stanovit optimální výši základního kapitálu?

Názory na tuto problematiku se různí, ale obecně lze říci, že je třeba taková suma, která s rezervou pokryje veškeré počáteční výdaje, a navíc bude v očích investorů případně bank působit seriózně. Hodnota základního kapitálu se pak bude lišit i podle velikosti a předmětu podnikání nebo počtu společníků. Pokud poskytujete služby, počáteční náklady podnikání budou nižší než v případě výrobní společnosti. Z obchodního, ale hlavně psychologického hlediska působí minimální výše základního kapitálu neseriózně, takže v očích obchodních partnerů ztrácíte body za důvěryhodnost.

Pokud nemáte potřebnou výši základního kapitálu, rádi Vám jej zapůjčíme a společnost založíme s naším základním kapitálem. S naším základním kapitálem je možné založit pouze společnost s jedním jednatelem a jedním společníkem. Pokud potřebujete založení s více společníky, jednateli stanovíme cenu individuální. Služba založení s naším kapitálem zahrnuje základní kapitál do výše 200 000 Kč. V případě, že požadujete vyšší základní kapitál, je to možné za příplatek 3000 Kč bez DPH za každých započatých 200 000 Kč základního kapitálu.

Jak takové zapůjčení základního kapitálu probíhá?

  • Krok 1.: Založíme Vaši společnost na našeho jednatele a společníka, založíme bankovní účet a plně splatíme základní kapitál z našich zdrojů, založíme živnosti a společnost zapíšeme do obchodního rejstříku.  
  • Krok 2.: Po zápisu do obchodního rejstříku tuto společnost převedeme na Vás, provedeme případné změny zakladatelské listiny a vše zapíšeme do obchodního rejstříku přímým zápisem.

Cena zapůjčení základního kapitálu: Služba založení s naším kapitálem zahrnuje základní kapitál do výše 200 000 Kč. V případě, že požadujete vyšší základní kapitál, je to možné za příplatek 3000 Kč bez DPH za každých započatých 200 000 Kč základního kapitálu.

Cena založení s naším základním kapitálem je konečná, DPH není účtováno:

  • Cena založení společnosti s. r. o. při objednání sídla společnosti na adrese Simply Office (minimálně na dobu 24 měsíců s platbou na celé období dopředu) je 11 900 Kč bez DPH.
  • Cena založení společnosti s. r. o. bez dalších služeb je 15 900 Kč bez DPH.

Mohlo by vás také zajímat...

Založení společnosti

Ve spolupráci s notářskou kanceláří nabízíme, kromě prodeje ready-made společností, také pomoc a podporu při zakládání nových společností. Pokud nevíte jak založit s.r.o. společnost sami a bojíte se odmítnutí svého návrhu rejstříkovým soudem anebo jste již takový návrh podali a soud jej odmítl nebo zamítl, využijte našich služeb. Vyhnete se tak komplikacím při podávání svých návrhů a současně budete mít společnost zapsanou relativně rychle!

Přečíst celý článek »
Chat on WhatsApp