Obsah

Články

Nebuďte řadovým zaměstnancem, podnikejte!

Vlastní cesta seberealizace Jak zacit podnikat

Podnikání by pro vás mělo představovat srdeční záležitost a možnost seberealizace. Než se definitivně rozhodně, zda se vrhnout do světa byznysu se svou vlastní firmou, odpovězte si na otázky: „Co od podnikání očekáváte?“ nebo „Proč chcete podnikat?“ a nezapomeňte si podrobně vypracovat podnikatelský plán, který vám jasně ukáže, jestli je váš nápad realizovatelný. 

 

Seberte odvahu a začněte

Podnikatelé mají typické osobnostní rysy, které motivují k samostatné práci. Chtějí být nezávislí, mají rádi pocit, že jsou svými vlastními pány, nebojí se riskovat, chtějí flexibilní pracovní dobu, milují tvoření něčeho nového a zároveň po sobě zanechávají to, co vybudovali. Jestli máte dobrý nápad, trochu odvahy, podnikatelský plán a vůli vrhnout se do práce neváhejte a založte si firmu. 

2 tipy, jak získat firmu

Průtahy ohledně zakládání firmy hodně lidí odradí, ale nemusí to být tak složité, jak to na první pohled vypadá. Stačí jenom vědět, na koho se můžete obrátit. V zásadě máte 2 možnosti. 

Nechte si založit firmu na klíč. Tahle varianta představuje volbu pro podnikatele, kteří mají vlastní představu o tom, jak přesně má firma vypadat. Budete prvním vlastníkem společnosti s ručením omezeným a máte možnost nadiktovat si název společnosti, sídlo, strukturu statutárních orgánů, individuální znění společenské smlouvy atd. Společnost bude vaše již za 2-3 týdny v závislosti na tom, zda si vypůjčíte základní kapitál. 

Kupte si ready-made společnost. V tomto případě podnikáte již druhý den. Společnost byla založena za účelem prodeje konečnému majiteli tedy vám a není zatížena žádnými závazky ani pohledávkami. Vydejte se na dráhu podnikatele a splňte si své životní sny ve vlastní firmě. 

 

Přečtěte si také:

Mohlo by vás také zajímat...

Založení společnosti

Ve spolupráci s notářskou kanceláří nabízíme, kromě prodeje ready-made společností, také pomoc a podporu při zakládání nových společností. Pokud nevíte jak založit s.r.o. společnost sami a bojíte se odmítnutí svého návrhu rejstříkovým soudem anebo jste již takový návrh podali a soud jej odmítl nebo zamítl, využijte našich služeb. Vyhnete se tak komplikacím při podávání svých návrhů a současně budete mít společnost zapsanou relativně rychle!

Přečíst celý článek »
Chat on WhatsApp