Obsah

Články

Jak úspěšně podnikat pomocí franchisingu?

„Vědět, jak na to“ je klíčem k úspěchu

Franchisig je ověřená metoda, kterou používají podnikatelé napříč obory po celém světě. Poskytuje určitou míru svobody, jistoty zajeté značky, ale zajišťuje také odpovědnost držitele licence a akceptování podmínek, které stanoví smlouva. Jakmile se jednou rozhodnete zakoupit licenci od franchisora, otevřou se vám dveře ke zkušenostem, znalostem a celkovému know how zavedené firmy. Franchisor vám poskytne potřebná školení, konzultaci a pomoc. Vy na oplátku zaplatíte vstupní poplatek za licenci a budete franchisorovi odvádět část svých zisků. 

Zákazníci už značku znají

Tento typ podnikání je vhodný především pro ty, kteří se chtějí zaštítit již známou a osvědčenou značkou poskytující šanci rychleji se v začátku podnikání rozvíjet a prosperovat. Zákazníci už značku znají, a právě z tohoto důvodu nemusíte tolik bojovat s konkurencí. Stále více využívají tento typ podnikání především ženy. Jenom za posledních pár let vzrostl počet franchis vlastněných ženami o 71 %. Jelikož dostanete know how a poradenství, jednoduše se vyvarujete počátečních podnikatelských chyb. V současné době působí v Česku více než 200 franchisových značek, pod jejichž záštitou u nás funguje přes 6 000 poboček.

Mezi nejznámější společnosti s nabídkou franchisingu v České republice patří například:

BodyBody (efektivní 20minutový trénink, podnikání v oblasti fitness)

Century21 (koupě a pronájem bytů a domů)- Mr. Kebab (rychlé občerstvení)

Náš grunt (nabídka tradičních českých výrobků od tuzemských farmářů)

Naturhouse (služby v oblasti výživového poradenství)

– Oxalis (výrobce a distributor sypaného čaje a plantážní kávy)

– PearlSmile (profesionální kosmetické bělení zubů)

– Uniglobe Travel (cestovní agentura)- Yves Rocher (prodej přírodní kosmetiky)

Sídlo jako vizitka společnosti

Zalíbil se vám nápad stát se podnikatelem či podnikatelkou prostřednictvím franchisingu? Záleží samozřejmě na tom, od koho chcete licenci koupit a v jakém oboru jste se rozhodli podnikat. Některé společnosti jako je například McDonald, vám přímo nařídí, kde má provozovna stát. Je ale spousta jiných oblastí, kde si sami vyberete lokalitu pro své podnikání a převezmete know how již zaběhnuté firmy včetně názvu. V takovém případě je na vás, kde bude mít vaše nová společnost s. r. o. své sídlo. To musíte nechat zapsat do obchodního rejstříku, je ale důležité i z hlediska případných návštěv finančního úřadu a celkové vizitky společnosti. Právě z těchto důvodu věnujte výběru dostatek pozornosti. My vám poskytneme sídlo společnosti i kvalitní zázemí. Kontaktujte nás a přeneste sídlo své společnosti na dobrou adresu.

Přečtěte si také:

Mohlo by vás také zajímat...

Založení společnosti

Ve spolupráci s notářskou kanceláří nabízíme, kromě prodeje ready-made společností, také pomoc a podporu při zakládání nových společností. Pokud nevíte jak založit s.r.o. společnost sami a bojíte se odmítnutí svého návrhu rejstříkovým soudem anebo jste již takový návrh podali a soud jej odmítl nebo zamítl, využijte našich služeb. Vyhnete se tak komplikacím při podávání svých návrhů a současně budete mít společnost zapsanou relativně rychle!

Přečíst celý článek »
Chat on WhatsApp