Obsah

Články

Chcete si založit firmu? Začněte odškrtávat

Hodně času strávíte studováním potřebných dokumentů a snad ještě více času ve frontách na úřadech. Nevěříte? Pojďme si tedy projít 13 kroků, kterým se nevyhnete:

 

Splněno
1. Nastudujte potřebné dokumenty. Než se ponoříte do světa zákonů a předpisů, najděte si dobrého advokáta. Ten vám vysvětlí nejasné pasáže.  
 2. Zvolte název společnosti. A hodně nad tím přemýšlejte. Název nesmí být stejný ani podobný některé firmě, která už existuje.  
4. Definujte předmět podnikání. Jedná se o součást notářského zápisu.  
5. Uveďte údaje o společnících. Ke jménům a adresám připojte také informaci o výši vkladu.  
6. Složte základní kapitál. Stačí vám k tomu 1 Kč na každého společníka. Čím víc peněz složíte, tím bude vaše firma působit seriózněji. Myslete na to.  
7. Mezi společníky si určete podíly, práva a povinnosti. Tento bod pro vás platí jen v případě, že firmu nezakládáte sami.  
8. Určete svého jednatele. Je potřeba uvést jeho datum narození, adresu a samozřejmě celé jméno.   
9. Připojte informace o správci vkladu. Tato osoba vám spravuje vklady před vznikem společnosti.   
10. Kontaktujte notáře. Sepíše s vámi zakladatelskou smlouvu ve formě notářského zápisu.   
11. Doložte živnostenské oprávnění. Můžete využít libovolný živnostenský úřad v České republice.  
12. Připojte potvrzení z banky o složení základního kapitálu. V dané bance si založte firemní účet, do kterého základní kapitál vložíte.  
13.Zapište se do obchodního rejstříku. Návrh byste měli podat nejpozději do 6 měsíců od založení společnosti.   

Existují i jiná řešení. Jednodušší. V případě, že si koupíte například ready-made společnost, tak za vás všechny tyto kroky obstarají jiní. Nebudete mít žádné starosti s úřady, s bankou ani se sídlem společnosti. Konečné rozhodnutí je jen na vás. Začnete odškrtávat uvedené body, nebo si zvolíte jednodušší variantu? 

Mohlo by vás také zajímat...

Založení společnosti

Ve spolupráci s notářskou kanceláří nabízíme, kromě prodeje ready-made společností, také pomoc a podporu při zakládání nových společností. Pokud nevíte jak založit s.r.o. společnost sami a bojíte se odmítnutí svého návrhu rejstříkovým soudem anebo jste již takový návrh podali a soud jej odmítl nebo zamítl, využijte našich služeb. Vyhnete se tak komplikacím při podávání svých návrhů a současně budete mít společnost zapsanou relativně rychle!

Přečíst celý článek »
Chat on WhatsApp